Gene fornby Blogg

Gene fornby Blogg

Minnen från Gene fornby

Vi Agne & Maria, AGMA Forntid & Äventyr AB har nu lämnat Gene fornby och går nu vidare mot nya mål!

Lappudden i Nordingrå är vårt nya projekt www.lappudden.se, en mycket spännande och annorlunda anläggning med sin historiska bakgrund som samisk boplats och jordbruk.
Anläggningen ligger i ett naturskönt område på en vacker udde vid Vågsfjärdens strand omgiven av vatten, skogklädda öar, höga berg och djupa dalar.
Vi vill nu att alla som har minnen från gene fornby, både ni som varit besökare och ni som arbetat där under årens lopp, skriver in dom i bloggen. Vi kommer även att skriva in våra erfarenheter på
www.genefornby.se

www.destinationhogakusten.com


Agne & Maria

Tankar om sista gången

Minnen från Gene fornbyPosted by Maria Wed, April 29, 2009 00:20:41
Nu är sista diskmaskinen i Järnkrogen diskad, elden i långhuset utbrunnen för sista gången, långhusets dörr låst för sista gången, sista eldshowen avverkad, toaletterna och golven städade för sista gången (troligtvis?), sista kaffet uppdrucket, sista turen till grinden för att ta farväl av de sista glada gästerna avverkad, garderoben stängd för sista gången, trätallrikarna staplade i förrådet för sista gången, sista turen ner till stranden för att drömma om sommarens våtäng och smultronen gången, sista blicken mot de halvt rasade gärdesgårdarna kastad (ingen förlust), sista rollspelet spelat (i verklighetens värld, men det finns flera...), sista sången sjungen, sista ölen serverad, sista fälltäcket skakat (kommer jag ej att sakna), sista tråget med mat serverat, sista springturen mellan långhuset och Järnkrogen med mat och kantiner avverkad, sista skottkärreturen körd, sista vedträet lagt på elden, kylen avstängd för sista gången, väskan packad för sista gången, lyset avknäppt för sista gången, vattenkran stängd för sista gången, kissat sista gången, slängt sista sopsäcken (ingen förlust) tagit på sig skorna och stängt dörren för sista gången, gått ner för trappen för sista gången, känns som om man gått hemifrån för sista gången, låst bommen för sista gången, sett traven med obarkade rundstockar som skulle legat på långhusets tak för sista gången, åker iväg med bilen för sista gången. Fy fan för sista gången!

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Annelise Rydfjord Wed, April 29, 2009 22:15:30

Läser med en tilltagande klump i halsen. Min sista gång var för flera år sedan men det känns, det gör det. Vi var ett helt gäng eldsjälar en gång men skingrades, tappade sugen...gav upp en efter en...Ni höll ut i det sista...det är bra gjort. Önskar att kommunen och stiftelsen en gång inser vad de gjort, vad de inte gjort.
Jag går vidare med Stenstans Berättarteater i Sundsvall, där får jag vara völva i Högom ibland men det är inte Gene.
Tack, alla, och jag hoppas vi ses någon gång, någonstans i historien...som trots allt går vidare.